سوالات مصاحبه استخدامی مهندسی شیمی
پمپ (pump) (قسمت اول)
سلام شاید برای آزمون های استخدامی یا مصاحبه دکتری دچار سردرگمی در منابع فراوان موجود برای درس های مهندسی شیمی شده باشید.
ما در سامانه گلوپ با چند سری از مجموعه سوالات مصاحبه استخدامی مهندسی شیمی به صورت دسته بندی موضوعی برای کمک به شما پیش قدم شدیم.
با توجه به تجربه دوستانی که در مصاحبه ها شرکت کردند، احتمال مطرح شدن این سوالات پایه ای در مصاحبه ها بیشتر از بقیه است.
گلوپ امیدوار است که این مطالب برای شما مفید واقع شود.
۱- آیا پمپ ها برای انتقال گازها کاربرد دارند؟
خیر پمپ ها دستگاه هایی برای انتقال سیالات تراکم ناپذیرند ولی گازها سیالاتی تراکم پذیرند پس برای انتقال گازها نمیتوان از پمپ ها استفاده کرد. برای انتقال گازها از کمپرسور استفاده می شود.
۲- پمپ های تولید جریان یکنواخت چه پمپ هایی هستند؟
جواب: پمپ های سانتریفیوژی معمولا جریان یکنواخت خارج می کنند زیرا به طور پیوسته کار میکنند. تصویر یک نمونه از پمپ سانتریفیوژی را در شکل زیر مشاهده می کنید.
جواب: این پمپ ها برای دبی بالا و ارتفاع کم تا زیاد کاربرد دارند و دارای تنوع بسیار زیادی می باشند به همین دلیل پرکاربرد ترین پمپ های صنعتی هستند.
۴- منظور ازینکه گفته می شود پمپ ۱۲ کیلووات است چیست؟
این عدد نشان دهنده توان مصرفی پمپ می باشد یعنی این پمپ در هر ثانیه ۱۲۰۰۰ ژول انرژی الکتریکی مصرف می کند تا بتواند سیال را انتقال دهد. انتخاب پمپ ها نیز که امروزه هر تولید کننده یک فرمول یا نمودار یا یک سایت آنلایتن برای محاسبه دارد، نیز در نهایت به توان مصرفی پمپ می انجامد. نکته دیگر در این باره این است که هیچ وقت توان مصرفی با توان تولیدی یا مفید نمی تواند مفید باشد یعنی راندمان در هیچ پمپی صد در صد نیست (قانون دوم ترمودینامیک).
۵- از پمپ های رفت و برگشتی چه زمانی استفاده می شود؟
جواب: این پمپ ها برای مواردی که فشار بالا و دبی کم مورد نیاز باشند کاربرد دارند. در پایین شکل یکی از این پمپ ها را مشاهده میکنید.
۶- منظور از هد (head) که روی بدنه پمپ نوشته می شود چیست؟
جواب: هد پمپ بیانگر میزان ارتفاعی است که پمپ می تواند سیال را تا آن جا برساند به عبارتی هد را میتوان همان فشار تولید پمپ در نظر گرفت و در انتخاب نوع پمپ مورد استفاده قرار گرفته است.
۷- NPSH چیست؟
جواب:
جواب: Net Positive Suction Head یا به اختصار NPSH (هد مکش خالص مثبت) در واقع یعنی تفاوت فشار مکش پمپ و فشار بخار سیال مورد استفاده طبق رابطه زیر:
واحد NPSH مطابق رابطه بالا از نوع فشار می باشد: کیلوپاسکال، PSI و بار.
اگر مقداری از یک مایع را در یک ظرف محبوس قرار دهیم (ظرف پر از مایع نباشد و مقداری فضای خالی در آن وجود داشته باشد) بعد از مدتی بخار حاصل از سیال مدنظر با فاز مایع آن به تعادل می رسند، در این حالت فشار مطلق گاز بالای مایع، معرف فشار بخار آن سیال می باشد. در هر دمایی هر ماده یک فشار بخار دارا می باشد. حال فرض کنید این محفظه را توسط یک پیستون منبسط کنیم، فشار گاز کاهش می یابد، با فرض ثابت بودن دما، برای حفظ تعادل، مایع باید بخار شود تا فشار جبران شود. در نتیجه اگر مکش پمپ در حدی باشد که فشار کمتر از فشار بخار مایع شود بخشی از سیال تبخیر می شود که به این پدیده کاویتاسیون می گویند. بنابراین فشار مکش پمپ باید بیشتر از فشار بخار سیال باشد برای این کار یعنی افزایش فشار ورودی میتوان پمپ را در ارتفاعی پایین تر از مخزن ورودی قرار داد یا با کمپسرسور مخزن تحت فشار ایجاد کرد. NPSH به دو صورت موجود (Available) و موردنیاز (Require) بیان می شود که NPSHa یا موجود همان چیزی بود که بالا تعریف شد. NPSHr (هد مکش خالص مثبت مورد نیاز) حداقل ارتفاع لازم در مکش پمپ است تا از تولید حباب و نهایتا ایجاد پدیده کاویتاسیون جلوگیری شود و به عواملی مانند دما و فشار جو و پروانه بستگی دارد توسط شرکت سازنده پمپ داده می شود و معمولا بر هد (متر) بیان می شود.
۸- چرا برخی از پمپ ها از دو طرف دارای دو ورودی هستند؟
جواب: این نوع پمپ ها معمولا بزرگ و دارای ورودی زیاد هستند با در نظر گرفتن دو ورودی، سرعت ورود مایع به چشمه پمپ کاهش می یابد و باعث می شود NPSH نیز کاهش پیدا می کند
۹- پمپی را داریم که NPSH مورد نیاز برای آن تامین نیست چه پیشنهادی برای تامین NPSH آن دارید؟
جواب: یک راه، بالا بردن سطح مایع قبل از پمپ است. راه دوم، ارتفاع دادن مخزن از زمین در صورت امکان و راه سوم، افزایش فشار در تانک و استفاده از لوله ای بلند برای تامین NPSH مطابق شکل است.
۱۰- اگر مقدار اندکی گاز همراه مایع پمپاژ در پمپ گریز از مرکز باشد چه اتفاقی رخ می دهد؟
جواب: حضور حتی اندکی از گاز باعث ایجاد سر و صدا در پمپ می شود و حتی امکان دارد جریان مایع را قطع کند.
۱۱- کاویتاسیون چیست؟
جواب: هر گاه فشار مایع در ورودی پمپ از فشار بخار مایع کمتر شود در پمپ ذرات حباب به وجود می آید که در پروانه و پوسته به دلیل سرعت بالا می ترکد و انرژی حاصل از آن ها باعث خرابی پروانه و نهایتا پمپ می شود که با ایجاد سر و صدا و لرزش همراه است.
۱۲- ساده ترین راه برای رفع کاویتاسیون چیست؟ (به هنگام رخ دادن)
جواب: ۱) افزایش ارتفاع در ورودی یا همان NPSH ورودی ۲) بستن کمی شیر خروجی جهت کاهش NPSH خروجی
۱۳- دلیل شکل کروی قطرات و یا حباب ها چه پدیده ای است؟
جواب: پدیده کشش سطحی که باعث می شود یک سوزن نیز برروی آب بماند. پدیده کشش سطحی در اثر به هم پیوستگی مولکول های آب در سطح به وجود می آید.
۱۴- KWh واحد چیست؟
واحد انرژی است، هر کیلووات ساعت برابر با میزان انرژی در یک ساعت می باشد که مقدار آن برابر است با ۳۶۰۰۰۰۰ ژول.
۱۵- SG مایعات به چه معناست؟
SG یا Specific Gravity مایعات یعنی نسبت چگالی مایع مورد نظر به چگالی آب در ۴ درجه سانتی گراد
پایان قسمت اول (پمپ) مجموعه سوالات مصاحبه مهندسی شیمی
ما نهایت تلاشمان را برای جمع آوری فایل هایی جامع و خلاصه جهت مطالعه برای مصاحبه تخصصی مهندسی شیمی انجام داده ایم. این فایل ها شامل: ۱- انتقال جرم، عملیات واحد و راکتور ۲- سیالات ۳- ترمودینامیک ۴- اتقال حرارت ۵- کنترل ۶- آشنایی با انواع دبی سنج ۷- آشنایی با انواع سطح سنج ۸- آشنایی با انواع فشار سنج ۹- آشنایی با لوازم آزمایشگاهی و ۱۰- شیمی برای مهندسین می باشد. (این فایل شامل تمامی مطالب بخش اول، دوم و سوم که در سایت گلوپ بارگزاری شده است نیز می باشد).
برای خرید این فایل با کلیک اینجا می توانید در بخش انتهایی آن، فایل را خریداری و استفاده نمایید.
لباس میتواند معرف شخصیت هر فرد باشد و در نگاه اول بخش بزرگی از ذهنیت افراد در مورد شما را می سازد در نتیجه پوشیدن لباس مناسب بسیار با اهمیت است و آن را به هیچ وجه دست کم نگیرید. اگر بخواهیم خیلی سریع به این سوال پاسخ دهیم که برای مصاحبه کاری چگونه لباس بپوشید آن را در ۴ کلمه خلاصه می کنیم: ۱-تمیز ۲-مرتب ۳-خوشبو (لباس و دهان) ۴- و مهم تر از همه پوشیدن لباس های رسمی و در عین حال ساده
مطمئنا باید چند دقیقه زودتر در محل مصاحبه حضور داشته باشید ولی نهایتا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه زودتر برسید، بیش از این می تواند نشانه بی اهمیتی شما نسبت به زمان باشد. در کل خیلی زود رسیدن شما نشانه خوبی برای شما نیست.
با اعتماد به نفس! بله مهم تر از هر چیزی ورود با اعتماد به نفس است. اگر شما به خودتان اهمیت ندهید چه انتظاری دارید دیگران به شما احترام بگذارند. این را بدانید فرد یا افراد مصاحبه گر هم روزی مثل شما وارد چنین اتاقی شده اند پس سعی کنید پررو باشید ولی پرروی با ادب.
در بزنید، سلام کنید و با احترام وارد شوید. اگر فرد مصاحبه کننده دستش را به منظور دست دادن به شما دراز کرد با او دست دهید. سعی کنید برای دست دادن پیش قدم نشوید. صبر کنید تا از شما درخواست شود تا بنشینید، خیلی سریع خود را به سمت مبل پرتاب نکنید!!
زندگی خودتان را بکنید اصلا به نتیجه مصاحبه فکر نکنید. کارفرمایان معمولا دنبال نقاط ضعف شخص مقابل هستند تا او را با کمترین تسهیلات به کار بگیرند. در جلسه مصاحبه مطالبی را که می دانید را می گوئید و آنچه نمیدانید خیلی راحت و بدون ترس اعلام می کنید که نمی دانم. مهم این است که مشتاق به یادگیری بوده و خود را شخصی مستعد نشان دهید. این را بدانید اکثر جلسات مصاحبه کاری گل و بلبل نیستند و نباید انتظار یک جلسه بسیار روان را داشته باشید. در واقع جلسه مصاحبه از نظرتان هرچقدر هم بد باشد، مهم این است که خودتان را تا پایان جلسه نبازید و در نهایت با کمال خونسردی خداحافظی کرده و جلسه را ترک کنید، با اینکار شانس پیروزی خود را بالا برده اید.
چنانچه در حوزه کاری خود به مشکلی برخورد کردهاید و در جستجوی فرد و یا شرکتهای توانمند برای حل مشکلتان هستید می توانید با عضویت در سامانه گلوپ و ثبت مشکل خود با این افراد و شرکت ها ارتباط برقرار کنید.
برای مشاهده مطالب بیشتر به گلوپ پلاس مراجعه فرمایید.
مقالات مرتبط: سوالات مصاحبه فراوری مواد معدنی، سوالات مصاحبه مهندسی مواد و متالورژی