هیتر ( heater ) یکی از کاربردی ترین و مناسب ترین وسیله هایی که به منظور ایجاد گرما و حرارت مورد استفاده قرار می گیرد .این محصولات در انواع مختلفی از جمله هیتر برقی، هیتر گازی، یونیت هیتر و هیتر برقی صنعتی تولید و به بازار عرضه می شوند.

از این دستگاه می توان به منظور گرمایش طیف وسیعی از محیط ها از جمله ساختمان ها، فروشگاه ها، سالن ها، سوله ها، کارخانه ها و کارگاه ها و موارد بسیاری دیگر استفاده کرد.

معمولا برای انتخاب ظرفیت گرمایشی هیتر در محیطی استاندارد به ازای هر متر مکعب از فضای مورد نظر نیاز به ۴۰ کیلو کالری گرما در هر ساعت است.

به منظور انتخاب مطلوب این دستگاه، در این قسمت انواع مختلف آن را مورد بررسی قرار می دهیم و همچنین حالت هایی که هر محصول می تواند در نوع مورد نظر داشته باشد را بیان می کنیم.

در مناطقی که به هر دلیل، دسترسی به انرژی گاز وجود ندارد و یا به علل متعدد قیمت تمام شده گاز در آنجا زیاد است (مانند مناطق گرمسیر)، بهترین گزینه استفاده از هیتر های برقی است.

به صورت کلی هیتر برقی دستگاهی است که انرژی الکتریکی را دریافت کرده و آن را به انرژی حرارتی یا گرما تبدیل می کند.

این گرما به وسیله عبور این جریان الکتریکی از موادی که دارای مقاومت بسیار زیادی هستند، حاصل می شود.

در واقع تمامی سیستم های حرارتی برقی مانند اتو با این مکانیسم کار می کنند.

این محصول از لحاظ کاربرد و نوع عملکرد، دارای ۳ دسته فن دار، تابشی و کانوکتور می باشد.

هیتر برقی
  • هیتربرقی فن دار:

این نوع محصول نیز دارای المنت بوده و به جای اینکه گرما را از طریق سطح به محیط منتقل کند، آن را از طریق فن خود به محیط پیرامون پرتاب می کند.

با توجه به این روش انتقال حرارت، بازده این محصول نسبت به نوع تابشی آن به مراتب بهتر است.

این نوع هیتر به منظور تنظیم دما دارای ترموستات می باشد و از امنیت بالاتری نسبت به نوع تابشی آن برخوردار است.

به دلیل پخش شدن هوای گرم تولید شده توسط المنت ها توسط فن دستگاه، هوای گرم در محیط به صورت لایه ای انباشته نمی شود.

هیتر
  • هیتربرقی تابشی:

این دستگاه گرما و حرارت را از طریق تابش گرما به محیط پیرامون خود منتقل می کند.

گرمای تولید شده توسط المنت های دستگاه ایجاد می شود و از طریق یک سطح بازتاب کننده که در آن وجود دارد گرما را به محیط پیرامون منتقل می کند.

برد های کنترل کننده در این محصول وظیفه قطع و وصل جریان را بر عهده دارند.

 

  • هیتربرقی کانوکتور:

این نوع هیتر ها هم به صورت تابشی و هم به صورت فن دار تولید می شوند.

اما تفاوتی که این دستگاه با نمونه ای تابشی و فن دار دارد این است که دارای ابعاد بزرگتری نسبت به مدل های دیگر است.

105

هیتر برقی صنعتی

این محصولات در دو مدل تک فاز و سه فاز در بازار وجود دارند.

از این دستگاه ها به دلیل قدرت هوادهی بسیار بالا در سالن های بسیار بزرگ مانند سوله ها و کارخانه ها استفاده می کنند.

هیتر برقی صنعتیاز استحکام و مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی، زنگ زدگی و نور خورشید برخوردار بوده و صدای بسیار کمی را تولید می کند.

این دستگاه همچنین دارای فن آکسیال می باشد که زمانی که المنت های دستگاه خاموش می شوند به صورت خودکار شروع به کار کرده و المنت های دستگاه را خنک می کند.

هیتر صنعتی

هیتر گازی هوا را به صورت موضعی گرم کرده و هوای گرم شده را به محیط منتقل می کند. منبع انرژی در این دستگاه ها انرژی گاز می باشد.

از آنجایی که گاز در بیشتر مناطق وجود دارد و قیمت پایین تری نسبت به برق دارد، از این رو نسبت به هیتر های برقی مقرون به صرفه تر خواهد بود

هیتر گازی تابشی

این دستگاه پیرامون خود را به روش تابشی گرم می کند و به همین دلیل فاصله کمی را نسبت به مدل های دیگر شامل می شود. به همین دلیل بیشتر در محیط هایی از کارگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد که عده ای به دور ابزار خاصی جمع و مشغول به کار هستند و در این حالت استفاده از هیتر تابشی می تواند گرمای لذت بخشی را برای افراد دور آن به ارمغان آورد و برای قسمت های دیگر سالن که نیازی نیست گرم باشند، انرژی مصرف نمی کند.

در این موارد استفاده از این دستگاه علاوه بر اینکه گرمای مورد نیاز را تامین می کند، باعث صرفه جویی در مصرف انرژی نیز می شود.

هیتر های گازی در دو حالت، با دودکش و بدون دودکش تولید می شوند که به صورت کلی مدل دودکش دار آن به دلیل امنیت بالاتر ارجحیت بیشتری نسبت به مدل بدون دودکش آن دارد.

اما در بسیاری از موارد، محلی برای خروج دود تعبیه نشده است و باید از مدل بدون دودکش آن بهره برد.

اما با این اوصاف از مدل بدون دودکش آن نباید در محیط های بسته و کوچک که تبادل هوایی خوبی صورت نمی گیرد، استفاده کرد.

یونیت هیتر

یونیت هیتر بیشتر برای ایجاد گرمایش در کارخانه ها، کارگاه ها، سالن ها و ساختمان های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند.

در این دستگاه کویل هایی به صورت مارپیچ قرار گرفته و فنی در پشت این کویل ها جا گرفته که گرمای موجود در کویل ها را به محیط پیرامون خود منتقل می کند.

این دستگاه ها در ساختار موتورخانه ای قرار می گیرند، به صورتی که آب گرم از موتورخانه توسط لوله کشی به یونیت هیتر ها منتقل شده و از این ترمینال ها به محیط منتقل می شود.

یونیت هیتر در مدل های دیواری، سقفی و زمینی به بازار عرضه می شوند.

این محصول به دلیل قدرت حرارتی بسیار بالا، سرعت زیاد در گرمایش، نیاز نداشتن به گرمایش مستقل و توزیع بسیار مناسب هوای گرم به محیط خود از محبوبیت بالایی در گرمایش کارخانه ها و سالن های بزرگ برخوردار است.

این محصول از لحاظ انرژی حرارتی به سه نوع آبی، بخار و برقی تقسیم می شود.

یکی از نقص های این دستگاه ها این است که از آنجایی که در سالن نصب می شوند و دسترسی به هوای آزاد ندارند، امکان ورود هوای تازه به سالن نیست و به این دلیل باید از یک هواساز نیز در سالن بهره برد.

107

هیتر صنعتی 

هیتر صنعتی در فرآیندهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند که دمای یک شی یا فرآیند نیاز به افزایش دارد. … هیتر برقی صنعتی با تبدیل انرژی الکتریکی به گرما کار می کنند.

هیتر صنعتی در فرآیندهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند که دمای یک شی یا فرآیند نیاز به افزایش دارد. به عنوان مثال ، روغن روغنکاری قبل از آنکه در یک دستگاه تغذیه شود ، باید گرم شود ، یا ممکن است یک لوله به ردیابی گرما نیاز داشته باشد تا از سرمازدگی در آن جلوگیری شود. هیتر های  صنعتی با تبدیل انرژی الکتریکی به گرما کار می کنند. سپس گرما از طریق اشکال مختلف انتقال حرارت به فرآیند منتقل می شود

انواع هیتر های صنعتی از لحاظ طراحی

– هیتر های صنعتی با طراحی فن در بغل و خروجی در سقف

در این دستگاه هیتر های صنعتی فن ها در بغل اما خروجی آن در سقف قرار می گیرد. این هیتر های صنعتی برای استفاده در گلخانه ها، مرغداری ها، سالن های پرورش قارچ و مکان هایی که نیاز به پخش حرارت به صورت یکسان در آنها است، معمولا مناسب می باشند.

– هیتر های صنعتی با طراحی فن بغل و خروجی در روبرو

در این هیتر ها دو عدد فن دمنده ۷۴*۷۴ در بغل دستگاه و خروجی ها در قسمت روبرو قرار می گیرد. از این دستگاه ها معمولا در گلخانه های برای تامین گرما و دمای مورد نظر برای رشد گیاهان استفاده می شود. قرارگیری فن ها در قسمت پایین و بالای هیتر بستگی به نوع گیاهان موجود در گلخانه دارد. برای مثال برای پرورش خیار و گوجه فرنگی و بهره وری بیشتر، حرارت باید از قسمت پایین به ریشه ها رسانده شود. در گلخانه های پرورش گل، برای پژمرده نشدن گل ها حرارت باید از بالا و به صورت یکنواخت در محیط پخش شود. بنابراین برای پرورش صیفی جاتی مانند گوجه و خیار باید از هیتر های گلخانه ای با خروجی پایین و برای گلخانه هایی برای پرورش گل از هیتر های گلخانه ای با خروجی بالا استفاده کرد.

انواع هیترهای صنعتی از لحاظ کارکرد

– هیتر های صنعتی گردش یا سیرکوله

در این هیتر ها مواد مایعی درون آن چرخش کرده، از آن عبور می کنند و گرم می شوند.

– هیترهای صنعتی دریچه ای یا داکت

از این هیتر های برای گرم کردن جریان هوا استفاده می شود. به همین خاطر در وسط آنها، جریان گازی یا کانال هوا تعبیه شده است.

– هیترهای صنعتی غوطه ور در مایع

این هیتر ها در مایع غوطه ور هستند و آن را گرم میکنند. معمولا زمانی از این دستگاه های استفاده می شود که نیاز باشد هیتری را داخل مایع گذاشت.

– هیترهای محیط یا اتاق

به هیتر های اسپیس یا روم نیز معروف هستند. معمولا سایز کوچکتری دارند و آلاینده های گازی و دودی از خود تولید نمی کنند. از این هیترها برای گرم کردن محیط های کوچکتر مانند اتاق استفاده می شود.

انواع هیترهای صنعتی از لحاظ مشخصات فیزیکی

– هیترهای صنعتی انعطاف پذیر

همانطور که از اسم این دستگاه ها مشخص است، خود را شکل ماده ای که می خواهند آن را گرم کنند، در می آورند.

– هیترهای صنعتی ضد انفجار

در این دستگاه ها، در کنار ماده سوختنی یک محفظه تعبیه شده که در مقابل انفجار، شعله و جرقه بسیار مقاوم است و از انفجار های ناگهانی جلوگیری می کند.

انواع هیترهای صنعتی از لحاظ منبع سوختی

– هیترهای صنعتی الکتریکی (برقی و دوگانه سوز)

در این هیترها از جریان الکتریکی برای تولید گرما و حرارت استفاده می شود.

– هیترهای صنعتی گازی – پروپان (گازی)

در این هیترها از گاز های طبیعی مایع مانند پروپان و سایر گاز های برای تولید گرما و حرارت استفاده می شود.

– هیتر صنعتی نفتی و نفت سفید (گازوئیلی)

این هیترها هم از سوخت های مایع برای تولید گرما استفاده می کنند.

چنانچه در حوزه کاری خود به مشکلی برخورد کرده‌اید و در جستجوی فرد و یا شرکت‌های توانمند برای حل مشکلتان هستید می توانید با عضویت در سامانه گلوپ و ثبت مشکل خود با این افراد و شرکت ها ارتباط برقرار کنید.

 

 

برای مشاهده مطالب بیشتر به گلوپ پلاس مراجعه فرمایید.

این مطلب را دوست داشتید؟ با دوستانتان به اشتراک بگذارید...

دیدگاهتان را بنویسید

اگر درباره این مطلب نظری دارید می توانید از طریق این قسمت با ما و بازدیدکنندگان ما به اشتراک بگذارید.